Kosztolányiak vezetőségi kirándulása – irány Budapest!

Az 52. számú Kosztolányi Dezső cserkészcsapat beszámolója:

Ebben az évben is megrendezásre került csapatunkban a vezetőségi kirándulás.
A kiránduláson csapatunk vezetősége, őrsvezetői és segédőrsvezetői vehettek részt. Az idei kirándulást csapatparancsnokunk Úri Szűcs Réka st. Budapestre szervezte. A vezetőségi hétvége egyik célja a kapcsolatépítés is volt, ugyanis előző évben Szabadkára látogatott a 304. sz. Kőrösi Csoma Sándor Cserkészcsapat róver raja. Ekkor egy nagyon jó hangulatú hétvégét töltöttünk el együtt, így úgy gondoltuk ebben az évben mi látogatunk el hozzájuk.
Nekik köszönhetően szállásunk a Duna part budai oldalán volt.
Pénteken hosszas vonatozás és metrozás után megérkeztünk szállásunkra, este vendégeink vacsorával vártak minket, a finom vacsi után pedig páran még rá pillanthattak a gyönyörűen kivilágított Dunapartra.
Szombat reggel dunaparti reggeli után, felderítettük a Budai Várnegyedet. Köszönet a körbevezetésért Zsuzsinak és Kristófnak. Ezután csaptunkat az a megtiszteltetés érte, hogy bejuthattunk az Országházba, ahol többekközött megtekinthettük a Szent Koronát is. A mindenkinek nagy élményt nyujtó látogatás után gyűllést tartottunk, majd saját készítésű vacsorával vártuk vendéglátóinkat. Köszönet Tihinek, Petinek, Zolinak és Leventének a finom spagettiért. Miközben az idősebb korosztály vacsorázott, őrsvezetőink és segédőrsvezetőink szabaduló szobában ügyeskedhettek.
Vasárnap szentmisére, ellátogattunk a Mátyás templomba, mise után pedig körbejártuk a templomot, majd egy hosszú dunai hajókázás vette kezdetét.
A kirándulásról mindenki sok sok élménnyel tért haza, az idei évben is nagy számban vettünk részt a kiránduláson, de reméljük jövőre mégtöbb ügyes vezetőt jutalmazhatunk meg éves munkááért.
Köszönjük szépen Radics Zsuzsanná-nak a sok-sok segítséget és a 304. Kőrösi Csoma Sándor Cserkészcsapat-nak hogy befogadtak minket a hétvégére. 🙂
Képeket készítette: Kávai Emese őv. és Úri Szűcs Réka st.