Felvidéki cserkészek a vendégeink! – tábori felkészülés

Ma Szabadkára látogattak a felvidéki cserkésztestvéreink egy kisebb küldöttsége. Két csapatból, a 7. sz. Czuczor Gergely cserkészcsapat (Érsekújvár) és a 22. sz. Majer István cserkészcsapat (Kürt), összesen kilencen érkeztek.

Érkezésük célja a közös nyári tábor részleteinek megbeszélése, hiszen idén az Észak-bácskai Cserkészegyesület 3 csapata fog velük közösen táborozni. A táborra július  5 és 12 között kerül sor, Kicsind falu mellett (szlovákul: Malá nad Hronom). A tábori megbeszélés egy gyors bemutatkozóval kezdődött, majd folytatódott az általános információk tisztázásával. Utána a csapat két részre oszlott és míg az egyik rész a tábor programjának vázlatos kidolgozásán dolgozott, addig a másik a keretmesét igyekezett konkretizálni.

Vacsorával, majd egy lazább ismerkedéssel folytatódott a szombati nap.

Holnapi tervek között szerepel a közös sütögetés és a városunk bemutatása a vendégeinknek, akik majd ezután vonatra szállva hazaindulnak. Kívánunk nekik jó utat és reméljük az további eredményes együttműködést!

Köszönet a hétvége megszervezésért Úri Szűcs Rékának, a szabadkai cserkészcsapat csapatparancsnokának és Kósa Péternek, az ÉMCSE titkárának. Köszönjük a református egyháznak, hogy segítettek szállást találni a vendégeinknek. Valamint a támogatóinknak, hogy lehetővé teszik a cserkészeink táborozását.