Fogadalomtétel az alakuló csapatainknál

2020. július 1-én a tóthfalusi és a magyarkanizsai alakuló cserkészcsapat próbáztatást és fogadalomtételt szervezett 13 újonc számára.

Az eseménynek a tóthfalusi régi iskola udvara és épülete adott otthont. A próbáztatásra délután 16 órától került sor, ahol az újoncok, hogy vitézzé váljanak három helyszínen, középkori lovagoknál kellett több próbát is kiállniuk. A lovagok: Pásztor Orsolya cserkésztiszt, valamint Rózsa Cs. Antoanetta és Leopold Imre az alakuló csapatok vezetői voltak.

Az újoncok nagy izgalommal készültek a próbáztatásra és a fogadalomtételre. Természetesen mindenki kiállta a kemény próbát. A próbáztatás után a jelöltek uzsonnáztak, játszottak, majd gallyat gyűjtöttek és elkészítették a tábortüzet. A fogadalomtételre a szülők is meghívást kaptak.

Este 8 órakor gyújtottuk meg a tábortüzet. A tűznél cserkészdalokat és népdalokat énekeltünk. Ezután következett a fogadalomtétel. Orsi felolvasta a cserkésztörvényeket, amelyeket az újoncok elfogadtak, majd elmondták a fogadalmat. Ezután mindenki nyakába felkerült a zöld kendő. Nagyon megható pillanatok voltak, amelyet ismét közös éneklés követett.

Az estét beszélgetéssel és nagy nevetésekkel zártuk. Mindenki vidáman távozott a nagy izgalmak után.

Köszönjük a közreműködőknek, támogatóknak, hogy lehetővé vált gyermekeink számára a próbáztatás és a fogadalomtétel.

Tóthfalu, 2020. 07. 05.
Rózsa Cs. Antoanetta,
tóthfalusi alakuló cserkészcsapat