Cserkészfiúk a kelebiai erdő mélyén

A szabadkai 52. számú Kosztolányi Dezső Cserkészcsapat Gróf Zrínyi Miklós fiú raja portyát szervezett a kelebiai erdőben. Egy nyári augusztusi punnyadás megszakítására nincs is jobb alkalom, mint egy túrával összekötött portya. Csapatunk fiai egy 10 kilométeres túra után megérkeztek a táborhelyre a kelebiai homokbányához, Majdanra. A hétvégének célja egy kis nyári élmény összegzés volt, mivel rajunknak számos tagja megjárta az segédőrsvezető, és őrsvezető képzőtáborokat. Megérdemelten feküdtünk a függőágyakba és gondoltunk az elmúlt élményekre. A cserkészet legfőbb nevelési célja a gyakorlati képzés, ebben a portyában se hagytuk ki. Tűzet raktunk, fát gyűjtöttünk, beszélgettünk a fenyves erdő szerepéről a homokpusztában, sátrat és menedéket állítottunk és csomóztunk is.
Táborhelyünk egy kis minta tanya volt, a járókelők ezt meg is jegyezték. Elégedett tekintetek figyeltek minket, amikor a szemetet összetakarítottuk. Ha nem is tudtuk ezt a szép erdőt megmenteni, egy jó napot megérdemelhetett. A jó társaságban gyorsan múlik ez az idő, és télen majd újra portyázunk.

Köszönjük támogatóinknak, a Bethlen Gábor alapnak, a Szekeres László Alapítványnak és a Vajdasági Tartományi Oktatási titkárságnak, hogy egész évben támogattak minket és ennyi cserkésznek tudtunk hasznos, nevelői és nem utolsó sorban kalandos programot nyújtani.