Martonosi csapat évzáró portyája

Portyázni minden cserkész szeret. Így ez alól a martonosi cserkészek sem kivételek. Vasárnap délután vette kezdetét a falunk béli töltés mellet található erdőben a portyánk.

Ekkor még csak a vezetők mentek le előkészíteni a terepet a másnapi mókázásra és fogadalom tételre. Másnap reggel újult erővel nézett mindenki az aznap tartalmas és fárasztónak ígérkező programok elé. Mikor megérkeztek a helyszínre a Tulipán őrs tagjai egy kis cserkésszel kiegészülve, rögtön elfoglalták sátraikat és el kezdtek ismerkedni a még szokatlan helyszínnel. Sokat játszottak, majd egy képzést is kaptak a tájékozódásról és térképészetről. A képzés után egy maffiázás (játék) következett a csapatparancsnokunk Sárkány Szintia vezetésével. Utána, hogy jól megéhezzen a csapat a finom gulyáslevesre egy számháború vette kezdetét, amelyben mindkét fél ügyesen vette az akadályokat. Délutánra meg érkezett Popov Tihomir cserkésztiszt, az Észak-bácskai Magyar Cserkészegyesület elnöke is és kezdetét vette az év közben megszerzett tudás tesztelése, azaz a jelöltpróba. Vacsorára teljes lett a létszám, Szabó Hunor cserkésztiszt, a VMCSSZ mozgalmi vezetője is csatlakozott csapatunkhoz. Este kezdetét vette a tábortűz és mókáztunk egy jót.

Végül elérkezett, amit talán legjobban vártak a cserkészjelöltek a fogadalomtétel. Szerencsére segítségünkre volt ebben a fent említett két tiszt is. Dinnyeevés koronázta meg a napunkat.

Kedden reggeli után pedig visszaállítottuk a helyszínt az eredeti formájára és visszavittünk minden használt eszközt a helyére.

Köszönjük a támogatóinknak, a Bethlen Gábor Alapnak és a Szekeres László alapítványnak, hogy lehetővé tették a cserkészmunkát.

Fehér Lilla őv
30.számú Damjanich János cs.cs.