IV. csapatvezetői találkozót tartott a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség most hétvégén tartotta csapatvezetői hétvégéjét a magyarországi Mártélyon a Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontban. Vajdaság 6 településéről érkezett 35 cserkész egy eseménydús hétvégén vett részt. Péntek este az őrsvezetők esti tanösvénytúrán ismerkedtek meg Mártéllyal. A felnőtt vezetők a szövetség stratégiájának kidolgozásáról, célokról, helyzetértékelésről és lehetséges programokról beszélgettek pénteken este.

Szombat délelőtt kerékpártúrára indult a társaság, amelynek keretében 25 kilométert tettek meg, a töltésen majd a vadregényes erdei ösvényeken. Ebéd az oktatóközpont volt, amit már éhesen mindenki várt a kalandos kerékpártúra után. Délutáni szieszta helyett képzésen vettünk részt. Pej András kommunikációs képzésén több gyakorlattal és játékkal fejlesztettük kommunikációs készségünket. A képzés hasznos gyakorlati és elméleti tudást adott mindenki számára. Kihasználva a szép őszi hétvégét a délutánt barantával, íjászattal, ostorcsattogtatással és airsofttal zártuk. Az izgalmas túrát, játékokat és délutáni baranta programot a Berben Túra vezetői szervezték számunkra. Vacsora után a felnőtt vezetők az Érted? projekt keretében elkészült Tréneri Kézikönyv nyomtatott példányát vehették át. A hétvégén résztvevő vajdasági cserkészek meglepetésként ajándék pulóvert kaptak. Vasárnap szövetségünk elnöke Kalapis Stojan muzslyai plébános tartotta a szentmisét.

Hétvége kiváló alkalom volt egy kis természetjárásra, csapatépítésre, céljaink további megfogalmazására és egyeztetésére.

A képekért köszönet Miskolci Dávid őrsvezetőnek!