Toborzó volt Martonoson és az ősz első csapatprogramja

2018. szeptember 28-án 16:30-kor toborzót tartott a 30. számú Damjanich János Cserkészcsapat Martonoson a Helyi Közösség épülete előtti parkban és téren.

A toborzót a cserkész korosztályon felül idén először még a kiscserkész korosztály számára is meghirdettük.
Kilenc fogadalmat tett cserkészünk egy-egy szeletet mutatott be a cserkészet rejtelmeiből játékos helyszínen a résztvevőknek. Ezeken a helyszíneken különböző feladatok várták az újoncokat ahol, ha kellett, cserkészeink segítségével leküzdhették az előttük álló akadályokat amellett, hogy már bele-bele pillantottak a cserkészet egyes fontosabb témaköreibe (vallásismeret, magyarságismeret, tájékozódás, csomózás, tábori építkezés, ének, rovásírás). Amíg a gyerekek játszottak, addig
párhuzamosan folyt a szülői tájékoztató, ahol minden kérdésükre választ kaphattak az érdeklődők.

Nagy örömünkre szolgál kijelenteni, hogy a célunk elértük. Sok-sok új cserkész és kiscserkész jelöltet köszönthetünk immár csapatunkban.
Eddig két cserkész korosztályú őrssel büszkélkedhettünk, az idei évben pedig bővülünk egy-egy új fiú és lány őrssel cserkész korosztályban, valamint kiscserkész jelöltjeink vegyesen tíz fő felett vannak.

Mivel csapatunk nemrégiben (2018. Februárjában) alakult ujjá, így ezek az „apróságok” éltetik bennünk a reményt, hogy a befektetett idő és munka meghozza várva várt
gyümölcsét, miszerint egy biztos alapokon álló cserkészcsapattá fejlődünk, amelybe szívesen tartoznak a fiatalok.

Sárkány Szintia, a csapat megbízott csapatparancsnoka

 

Programjainkat nem tudtuk volna megvalósítani a Magyar Kormány, vagyis a Bethlen Gábor Alapk valamint a Magyar Nemzeti Tanács támogatása nélkül.