A törzs befogad…

Az idei kiscserkész tanyázását a 11.sz. Nepomuki Szent János cserkészcsapat és az 52.sz. Kosztolányi Dezső cserkészcsapat közösen szervezte meg. A tanyázás a Horgos melletti Fácános tanyán zajlott. A tanyázás idei keretmeséje indiános volt.

Mi vezetők már egy nappal előbb kilátogattunk a tanyára, hogy előkészítsük és felépítsük a tábor helyszínét. A gyerekek másnap délután érkeztek. Amikor megérkeztek a gyerekeket bevezettük őket a keretmesébe, aznap még kézműveskedhettek, zászlót festhettek, énekeltek és sátrat állítottak. A vezető őrs a Farkas törzsbe tartozott a gyerekek, pedig még a kölyök indián törzsbe tartoztak. A tábor alatt a gyerekek feladata az volt, hogy a tábor végéig erősítsék a tudásukat és fizikai képességüket, hogy a tábor végére ők is a Farkas törzs tagjai lehessenek.  Második nap teszteltük is őket, hogy mire képesek és egy túrára vittük a gyerekeket, a kis kölykök megmutatták, hogy mire képesek hiszen egész a Bálit-tó-ig elsétáltak. A Bálint-tón vizi programokat készítettünk nekik, ezzekkel is felmére a kölykök tudását. A sok-sok vizi móka után az egyik társunk egy levelet hozott nekünk amiben az álllt, hogy a Medve törzs megtámadta a táborhelyünket és túszulejtette az ott maradt társainkat. Mi gyorsan visszasiettünk, és mikor visszaértünk az a létvány fogadott bennünket, hogy a társainkat elfogták és fához kötözték őket. Gyorsan segítségükre siettünk és kiaszbadítottuk őket. A feldúlt táborhelyet látva a továbbiak folyamán jobban odafigyeltünk a táborhelyünkre és folytattuk a kölykökkel való foglalkozást. Sajnos nem volt szerencsénk mert az nap éjjel a zászlólevonás után, éjjszaka ismét megtámadtak minket a Medvék. Viszont most résen voltunk és sikerült őket elfognunk. A kölyköket felkeltve békét kötöttünk a Medve törzsel és békekötés után mindenki ment aludni. A tábor következő napján kézműves foglalkozásokat tartottunk a kölyköknek. Többekközött egy törzsi karkötőt ami azt jelképezte, hogy a Farkas törzs tagjaivá válnak a kölykök. A nap további részén a jeöltek egy meseerdőn vettek részt ahol megmutathatták tudásukat. Illetve sok-sok játék és ének színesítette a napunkat. A nap végégt pedig tábortűzzel zártuk ami sokak számára értékes, és emlékezetes volt.

A tábor nagyon szép élmény marad mindenkinek és nagyon örülünk, hogy egy tartalmas és élménydús tábort hoztunk létre a vezetőkkel.

Balogh Eszter őv.
52.sz. Kosztolányi Dezső cs.cs.