Őrsvezető-képző tábor Ópusztaszeren

A Magyar Cserkészszövetség V. Dél-Alföldi cserkészkerület őrsvezetőképzésen vettek részt a vajdasági cserkészek

Sok év elteltével újra csatlakoztunk a Magyar Cserkészszövetség V. Dél-Alföldi kerületének vezetőképzéséhez. A 2017/2018-as őrsvezető képzésen és a Bogáncs ŐVVK táborban egy jelölt és két mameluk (képzett őrsvezető) vett részt a Vajdasági Magyar Cserkészszövetségből.

A tábor 2018. július 24-e és augusztus 2-a között zajlott. A táborparancsnok, a tavalyi évhez hasonlóan, idén is Pap Réka volt. A tábor után 25 cserkésszel többnek lóg tábori jelvény a nyakában. A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség egy jelöltje sikeresen teljesítette a tábort, illetve két mameluk vett még részt. Összesen tizenegy kiképző segítette a jelöltek fejlődését, és hét mameluk volt mind a kiképzők, mind pedig a jelöltek segítségére. A kiképzők illetve mi, mamelukok, már négy röpke nappal korábban elkezdtük a felkészülést, építkezést a tábor helyszínén, hogy a jelöltek érkezésére minden használatra készen álljon.

Majd eljött a tábor első napja. Mi fogadtuk a jelölteket. Jó volt látni szemükben a lelkesedést, energiát és még azt a csöppnyi félelmet is. Kezdetben elveszettnek tűntek ugyan, de hamar felvették a tábor tempóját és alkalmazkodtak hozzá. Hála a képzéseknek, eredményes munkatervek és kiemelkedően szép építmények készültek. Jól helyt álltak tehát a jelöltek ebben az évben is. Azt hiszem, ha azt mondanám, hogy a tíz nap (van, akinek tizennégy) egy szempillantás alatt elmúlt, nem sokan ellenkeznének velem.

Jó érzés volt életemben először külsős szemmel látni a jelölteket, és olykor-olykor magamat felfedezni bennük és az elkövetett hibáikban.

Azonban hátra van még a záró hétvége és az utófeladatok. Sok kitartást és lelkesedést kívánunk a továbbiakban is a tábort elvégzett őrsvezetőknek.

 

Anitics Szuzanna őrsvezető
16. sz. Szilágyi Erzsébet Cserkészcsapat, Csantavér

ŐV tabor csoportkep